Утвърден е работният график в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД за летните месеци

Утвърден е работният график в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД за летните месеци
На 27.06.2024 г., ръководството на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД проведе работна среща с кметовете на общините, председателите и представители на общинските съвети на общините Петрич и Сандански.
Основната цел на срещата бе да се набележат краткосрочни и дългосрочни мерки за преодоляване на проблема с кадровото обезпечаване на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД и осигуряването на достъп до болнична помощ в двата филиала на болницата.
Срещата бе част от редицата подобни, които управителят на болничното дружество - д-р Илия Тонев провежда през последните месеци с екипите на отделенията, кметовете на общините и други болнични заведения, за да намери решение на проблема с недостига на медицински кадри. В резултат е утвърден оптимален вариант за работата на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, чрез който ще се избегне пълното затваряне на отделенията чрез привличането на външни лекари и същевременно голяма част от персонала ще може да ползва полагаемия му се платен годишен.
Доброто сътрудничество на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД с другите здравни заведения в страната още от следващата седмица, ще осигури специалисти от един от най-добрите педиатрични центрове в страната УМБАЛ Токуда, които ще дават дежурства през месец юли.
За работния график на болничното заведение за летния период са уведомени всички институции- РЗИ, РЗОК и филиалите на ЦСМП в гр.Петрич и гр.Сандански.
Целта е във всеки един момент пациентите на общините Петрич, Сандански, Кресна и Струмяни да имат достъп до болнична медицинска помощ и при необходимост да бъдат настанявани в един от двата филиала на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.
НА ДВАТА АДРЕСА ЗА МЕСЕЦ ЮЛИ ЩЕ РАБОТЯТ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ:
 Приемните блокове за насочване на пациентите;
 Клиничните лаборатории;
 Отделенията по образна диагностика;
 Микробиологичните лаборатории;
 Хемодиализите.
ЗА ФИЛИАЛ САНДАНСКИ ЗА МЕСЕЦ ЮЛИ ЩЕ РАБОТЯТ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ:
 Кардиологично отделение;
 Неврологично отделение.
ЗА ФИЛИАЛ ПЕТРИЧ ЗА МЕСЕЦ ЮЛИ ЩЕ РАБОТИ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ:
 ВЪТРЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ.
РАБОТЕН ГРАФИК ЗА ОТДЕЛЕНИЯТА В ДВЕТЕ ОБЩИНИ – САНДАНСКИ И ПЕТРИЧ ЗА МЕСЕЦ ЮЛИ:
МБАЛ „ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА“ - ФИЛИАЛ САНДАНСКИ
От 01.07.2024 г. до 15.07.2024г.
 Хирургично отделение;
 Ортопедо-травматологично отделение;
 Детско отделение;
 Отделение по анестезиолозия и интензивно лечение /ОАИЛ/.
 Родилно отделение;
 Неонатологично отделение.
МБАЛ „ЮГОЗАПАДНА БОЛНИЦА“ - ФИЛИАЛ ПЕТРИЧ
От 16.07. 2024 г. - 31.07.2024 г.
 Хирургично отделение;
 Ортопедо-травматологично отделение;
 Неврологично отделение;
 Детско отделение;
 Отделение по анестезиолозия и интензивно лечение /ОАИЛ/;
 Инфекциозно отделение.
 Родилно отделение;
 Неонатологично отделение.
С утвърдения и съгласуван с лекарите работен график за летните месеци ще бъде възможно използването на годишния отпуск от страна на медицинския персонал без това да доведе до затваряне изцяло на отделения и в двата филиала, което да доведе до невъзможност да се приемат пациенти.
Ръководството на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, кметовете на общините Петрич и Сандански заедно със сформираните работни групи съветници ще продължат търсенето на варианти за разрешаване на проблем с липсата на медици в районите извън столицата.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG