"Хъниуел аероспейс" ще произвежда компоненти за авиационни двигатели в Бургас

Американската компания "Хъниуел аероспейс" (Honeywell aerospace), специализирана в предоставянето на инженерингови услуги и създаването на различни потребителски продукти и аерокосмически системи, ще произвежда компоненти за авиационни двигатели в Бургас. Това стана ясно след среща между висши мениджъри на компанията и представители на Община Бургас.

"В Бургас вече ще се изпълнява нанасяне на термоустойчиви покрития по електронно-лъчев способ върху детайли от горещия тракт на турбините на авиационни двигатели, както и техния ремонт, чрез прилагане на иновационни технологии и уникално оборудване", се казва в съобщение на общината.

 

"Сигматек" ЕООД е единственият партньор на "Хъниуел аероспейс" в България", посочиха от пресцентъра на Община Бургас. Научно-изследователският и производствен комплекс на компанията се намира в Индустриален и логистичен парк - Бургас.

Делегацията от САЩ бе приета от кмета Димитър Николов, който гарантира пълно административно съдействие от страна на администрацията за бъдещите планове на американското дружество.

"Сигматек" започна строителството на базата си в Бургас за пpoизвoдcтвo, peмoнт и peциĸлиpaнe нa ĸoмпoнeнти зa самолетни двигатели през 2018 година, припомни БТА.

От общината отбелязват, че "Ханиуел еърспейс" е американска компания, производител на авиационни двигатели и авионика, включително спомагателни силови установки и друга авиационна продукция. Ежегодните й приходи са от порядъка на 10 милиарда щатски долара, при 40 000 служители.

 

"Ханиуел еърспейс" е известна като изобретател на автопилота, 3D радарната система за следене на промяната на времето по време на полет, а в днешно време притежават много патенти и разработват куп други иновации в авиацията./dir.bg

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG