Второ представление на „ВАМПИР” от Антон Страшимиров

Второ представление на „ВАМПИР” от Антон Страшимиров

На 27 октомври /четвъртък/, от 19:00ч.,Драматичен театър „Н.Вапцаров”- Благоевград ще представи „ВАМПИР” от Антон Страшимиров.  

Въздействащият спектакъл откри театралния сезон в Благоевград на 11 октомври, а няколко дни по- късно бе селектиран за Международен театрален фестивал в Скопие, Македония /ITF „SKUPI FESTIVAL”/.

Сценичният вариант и постановката са дело на Маргарита Мачева, която e родомот Плевен, а от няколко месеца е новият щатен режисьор на Благоевградски театър.Маргарита Мачева споделя за представлението, че е създадено за съвременния зрител, разглеждайки общочовешки проблеми и сблъсквайки ни с хора, на които вътрешните пориви са някак забранени.

 „Вампир” е  модерен спектакъл за ирационалността на влеченията, за смелостта да бъдеш различен, за борбата за оцеляване. „Светът в пиесата „Вампир” е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си, го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен.”

 

Постановка Маргарита Мачева

Сценография Георги Славков

Музика Пламен Мирчев – Мирона

Художествено осветление Стайко Мурджев

Участват:

Албена Чобанова, Лили Сучева,

Лъчезар Кацарски, Биляна Дилкова, Илия Павлевчев, Кънчо Кънев

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG