В ЛУКОВИТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА, ЩЕ ГОСТУВА ЕВРОКОМИСАР МАРИЯ ГАБРИЕЛ

В ЛУКОВИТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА, ЩЕ ГОСТУВА ЕВРОКОМИСАР МАРИЯ ГАБРИЕЛ

Тази година Луковит ще бъде домакин на Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил. То ще се поведе на 23, 24 и 25 март 2018 г. Участие са заявили 270 ученици от 25 училища в страната.

От 1998 г. състезанието се провежда в Ловеч, като през годините домакини са били също Троян и Тетевен. Организира се от Министерството на образованието и науката съвместно с Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч.

Националното състезание предоставя възможност за индивидуална изява на ученици със задълбочени знания и засилен интерес към математиката, както и за реализация на техните постижения и увереност при участието им в състезателни прояви. То също представлява атестат за преподавателските способности и стила на работа на техните учители и позволява на профилираните гимназии и профилирани паралелки в СУ в страната да сравнят постиженията си в областта на обучението по математика.

Награждаването ще се състои на 25 март от 10:30 часа в хотел „Дипломат Плаза“, като наградите ще връчи лично министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Ще се проведе и среща с еврокомисаря по цифровата икономика Мария Габриел.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG