За контрол на плащанията: Започват преброяване на всички животните в страната

За контрол на плащанията: Започват преброяване на всички животните в страната

Експерти от Българската агенция по безопасност на храните и ветеринари от страната извършват инвентаризация на животните в стопанствата в страната, съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов по време на среща със земеделски производители в Благоевград. По-голям фокус ще има върху малките и средни земеделски стопанства. Експерти утвърждават, че целта на проверките е да стане ясно има ли и колко са виртуалните животни във връзка с приема по директните плащания за Кампания 2019 г. Заместник-министърът бе категоричен, че системата трябва да се изчисти от такива практики.

Преброяването цели и да има повече яснота и по-добър контрол по плащанията. На практика в стопанствата се гледат паспорти, ветеринарномедицински свидетелства  на животни и  отразяването им в Интегрираната информационна система на БАБХ – ВетИС.

„Сред основните цели на Министерство на земеделието, храните и горите е Общата селскостопанска политика след 2020 г. по отношение на директните плащания да не претърпи кардинални промени“, увери земеделските стопани Янко Иванов./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG